El millor que podem fer pel nostre gat/a és esterilitzar-lo/a

L’esterilització és una intervenció quirúrgica molt senzilla que es fa sota anestèsia general; no implica cap perjudici per a l'animal i es recuperen d'una manera ràpida.


Avantatges de l'esterilització a femelles:

* Eliminació del zel, de manera que deixen de tacar a casa i d'atreure als mascles, desapareixent a més l'ansietat de l'animal i els lladrucs o miols i gemecs que provoca aquest període.

* S'elimina per complet la possibilitat d'aparellaments amb el resultat de cadells indesitjats.

* Elimina els embarassos psicològics que es presenten en algunes femelles després del zel.

* Evita les infeccions uterines (piómetras) i els quists ovàrics, a més de reduir la incidència de tumors de mama.Avantatges de l'esterilització en mascles:

* Elimina el desig sexual de l'animal, de manera que deixarà de muntar a altres animals o persones i no es mostrarà ansiós i frustrat quan detectin a una femella en zel, evitant també en molts casos les ganes d'escapar i passejar fora de casa, millorant en definitiva la qualitat de vida del nostre animal.

* Es redueix o elimina l'agressivitat cap a altres mascles i, especialment en el cas dels gats, el marcar amb orina la casa.

* Influeix positivament en les afeccions de pròstata i altres malalties (algunes afeccions de la pell, etc.).


I el més important de tot, després de l'operació els animals deixen de ser fèrtils, de manera que s'evitarà el naixement d'animals indesitjats que probablement siguin abandonats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada