QUI SOM, QUÈ FEM

QUÈ ÉS BISBAL-GAT?
És una associació sense ànim de lucre integrada per voluntaris, legalitzada i reconeguda per la Generalitat de Catalunya i el nostre ajuntament. La seva finalitat és control•lar les colònies de gats de carrer mitjançant l’esterilització. BisbalGat es funda el 2011.

PER QUÈ HO FEM?
Perque a la nostra socientat urbana i moderna, els drets dels animals va més enllà de la seva utilitat laboral o comercial. Cada cop hi ha més consciència de que els animals tenen sentiments i pateixen.
El canvi que es veu en un veïnat després d’esterilitzar una colònia de gats satisfà els partidaris i els detractors dels gats, ja que es percep clarament el pas d’una situació descontrol•lada a una de control•lada.

PER A QUÈ HO FEM?
Per a aconseguir un equilibri: els gats són necessaris com a caçadors i control•lant-ne la natalitat a la colònia, aconseguim una convivència ideal al nostre entorn urbà.

COM HO FEM?
Localitzem on hi ha una colònia sense esterilitzar.
Portem els gats al veterinari, que a l’operació els marca amb un petit tall a l’orella, que ens permet saber quins gats ja han estat esterilitzats i quins no.
Els retornem a la colònia, on procurarem posar un Punt BisbalGat que servirà per a control•lar l’esterilització i el benestar dels gats mitjantçant alimentació adeqüada.

A més, l’esterilització soluciona molts problemes conductuals. Desapareixen els marcatges, les baralles i miols propis de les èpoques de zel... D’aquesta manera tant els detractors com els amants dels gats es senten satisfets.

TU POTS COL•LABORAR O AJUDAR-NOS!

Pots fer-te soci de BisbalGat amb una aportació mínima de 30 € anuals que ens ajudaran a finançar el nostre projecte. Gràcies.

L’única forma de millorar la convivencia entre gats i persones:

Les colònies controlades de gats a les zones urbanes són la millor opció per aconseguir una situació d'equilibri i convivència entre els gats i les persones en el dia a dia de la ciutat.
Què fem els voluntaris:
  • Detecció de les colònies
  • Captura dels gats
  • Trasllat al centre veterinari
  • Revisió veterinària, esterilització i marcatge
  • Retorn a la mateixa localització
  • Seguiment de la colònia

Quines millores percep l’entorn;
  • Els animals que formen les colònies controlades siguin animals sans i per tant  no representen cap mena de perill sanitari.
  • Al estar esterilitzats, la colònia no s'incrementa
  • Els animals estan més tranquils i silenciosos.

S'ha comprovat que aquest sistema de control de gats de carrer, és la millor opció per aconseguir una situació d'equilibri i convivència entre els gats i les persones, és un mètode més respectuós amb els animals i a llarg termini, menys costós que la captura continuada  i permanent de gats.
Recorda:
L'única manera eficaç d'acabar amb les molèsties dels gats del carrer és controlar-ne les colònies. Retirar-los provoca un buit ecològic que permet que en poques setmanes s'hi torni a instal·lar una nova no controlada.

Si tens un gat a casa, esterilitza'l; així evitaràs el risc de generar una descendència abocada a viure al carrer que serà insostenible per a la bona convivència a la ciutat.
Un gat de casa en una colònia de carrer no sobreviu. No l'abandonis.

El millor que podem fer pel nostre gat/a és esterilitzar-lo/a

L’esterilització és una intervenció quirúrgica molt senzilla que es fa sota anestèsia general; no implica cap perjudici per a l'animal i es recuperen d'una manera ràpida.


Avantatges de l'esterilització a femelles:

* Eliminació del zel, de manera que deixen de tacar a casa i d'atreure als mascles, desapareixent a més l'ansietat de l'animal i els lladrucs o miols i gemecs que provoca aquest període.

* S'elimina per complet la possibilitat d'aparellaments amb el resultat de cadells indesitjats.

* Elimina els embarassos psicològics que es presenten en algunes femelles després del zel.

* Evita les infeccions uterines (piómetras) i els quists ovàrics, a més de reduir la incidència de tumors de mama.Avantatges de l'esterilització en mascles:

* Elimina el desig sexual de l'animal, de manera que deixarà de muntar a altres animals o persones i no es mostrarà ansiós i frustrat quan detectin a una femella en zel, evitant també en molts casos les ganes d'escapar i passejar fora de casa, millorant en definitiva la qualitat de vida del nostre animal.

* Es redueix o elimina l'agressivitat cap a altres mascles i, especialment en el cas dels gats, el marcar amb orina la casa.

* Influeix positivament en les afeccions de pròstata i altres malalties (algunes afeccions de la pell, etc.).


I el més important de tot, després de l'operació els animals deixen de ser fèrtils, de manera que s'evitarà el naixement d'animals indesitjats que probablement siguin abandonats.


SABIES QUE....


* Esterilitzant el teu gat millores la seva qualitat de vida. Un mascle esterilitzat no se’n va a buscar femelles en zel, no es baralla… Es torna més domèstic i tranquil. A més, desapareixen els marcatges de territori. Esterilitzant les gates disminuïm  el risc de que desenvolupin un tumor mamari, eliminem els crits de zel i sobretot evitem que criïn.
* Els gats de tres o quatre colors són femelles o mascles estèrils. I que els gats rossos, solen ser mascles?
 *A les colònies controlades pots veure de seguida si un gat està esterilitzat o no fixant-te en les seves orelles? Mentre estan adormits, se'ls fa un tall en forma de V a l'orella. A la dreta si són femelles i a l'esquerra si són mascles. Així d'un cop d'ull sabem que estan esterilitzats i el seu gènere. En aquest dibuix en tenim un exemple:

Cap comentari:

Publica un comentari